Regelmatig sporten maakt botten en pezen sterker, spieren dikker en gewrichten soepeler. Soms kan het misgaan doordat bijvoorbeeld een spier te ver uitrekt, een gewricht de verkeerde kant op kantelt, een pees scheurt of een bot breekt. Op dat moment spreken we van een sportblessure en als fanatieke sporter is er niets frustrerender dan niet kunnen sporten door een blessure… Gelukkig kunnen wij u hierbij helpen!
Hoe ontstaan sportblessures?
Sportblessures kunnen onverwacht ontstaan doordat u bijvoorbeeld struikelt of door een tegenstander die u raakt of tegen u op botst. Bij sommige sporten zoals rugby en voetbal komen blessures vaker voor. Dit komt omdat de grond ongelijk is en dit vergroot de kans op het zwikken van de enkel, waarbij zelfs de enkelband kan scheuren.
Naast het acuut oplopen van een sportblessure, kunnen deze ook geleidelijk ontstaan. Bijvoorbeeld wanneer u vaak op een harde ondergrond traint en geen goede schoenen draagt. Hierdoor zijn uw knieën genoodzaakt om de klappen op te vangen wanneer u rent en hierdoor kan er een blessure ontstaan.