Shockwave

Shockwave

SHOCKWAVE

SHOCKWAVE

Deze therapievorm helpt goed bij chronische aandoeningen. Hierbij kunt u denken aan peesontstekingen of slijmbeursontstekingen aan de schouder, een tenniselleboog, een hielspoor en zelfs verkalkingen kunnen snel en doeltreffend worden behandeld.

De behandeling met De Radiale Shockwave Therapie (RSWT) geeft zeer goede kans op genezing. In tachtig procent van de gevallen blijken bij deze chronische aandoeningen aan spieren, pezen en gewrichtskapsels de klachten sterk afgenomen tot totaal verdwenen te zijn.

 

WAT IS RSWT PRECIES?

Het Shockwave apparaat geeft korte impulsen af die met een soort pistool op het lichaam worden overgebracht. Er zijn duidelijk tikken te horen en drukgolven voelbaar op de plek die behandeld wordt. Deze golven activeren het natuurlijke herstelmechanisme van het lichaam. Het grijpt, in tegenstelling tot veel andere behandelmethoden, rechtstreeks aan op de oorzaak van de pijn. Het apparaat is afgeleid van de niersteenvergruizer, maar doordat het veel milder is hoeft er geen verdoving te worden toegepast. Twee tot vier behandelingen zijn meestal voldoende om duidelijke pijnverlichting en herstel van de mobiliteit te krijgen.

 

HOE WERKT HET?

Bij aanmelding voor behandeling of na verwijzing door een huisarts of specialist volgt eerst een intake en onderzoek om te kunnen beoordelen of de shockwave therapie geschikt is voor de aandoening. Zo ja, dan kan tot behandeling worden overgegaan. Bij een toereikende aanvullende verzekering bij uw zorgverzekeraar wordt het automatisch vergoed mits het onderdeel is van een totale fysiotherapeutische behandeling.

Is de aanvullende verzekering onvoldoende, dan zijn de kosten van de shockwave therapie voor eigen rekening.
De Shockwave therapie kan een injectie en soms zelfs een operatie overbodig maken. Voor ons een belangrijke reden om deze therapie toch mogelijk te maken in onze praktijk.

Voor meer informatie over een shockwave behandeling, verwijzen we u naar de volgende pagina: http://www.shockwavenet.nl/patient/shockwavetherapie